Les varietats

Productos naturales de viña ecológica, garantizando el respeto por la naturaleza y la cultura de nuestro entorno

Les nostres varietats de raïm

samsó-200x200

Samsó

La varietat es caracteritza per la seva alta intensitat colorant i per la seva també alta concentració de sucres. Es fa servir per a la producció de vins amb molt color i molt d’alcohol. Les baies són de mida mitjana, forma rodona i color blau negrós. Té una alta quantitat de tanins, el que determina la seva gran capacitat d’envelliment, i alta acidesa. Són vins de color intens, poc aromàtics (florals), sedosos i tendres.

ull-de-llebre

Ull de llebre

És un raïm negre amb una pell gruixuda. Les baies són esfèriques de mida petita i, de color negre porpra. El raïm ull de llebre produeix un most equilibrat en sucre, color i acidesa. Posseeix un paladar franc, interessant en vi jove i vellutat quan envelleix. S’elabora un vi de color robí, amb molta capacitat per la criança.

merlot

Merlot

Merlot és una varietat de raïm negra, productiva i de brot primerenc. El raïm de merlot és cilíndric, petit i poc dens. El vi varietal de merlot es caracteritza per la seva potència i el seu taní present, sense deixar de ser aromàtic i carnós, i els seus aromes de fruites vermelles. És de color robí molt intens, de graduació mitjana.

trepat

Trepat

El trepat és una varietat de raïm negra. El raïm de cep trepat és llarg i atapeït. La brotada és primerenca i la maduració tardana. El gra és gros i rodó i aporta als nostres caves finor, frescor, equilibri i fruita.

CabernetSauvignon

Cabernet Sauvignon

Es caracteritza per el seu color profund, aromes de fruites complexes, estructura elegant i la seva idoneïtat per a la criança. De color intens i cobert, són tànnics en la seva joventut, però amb criança, desenvolupen una inconfusible gamma d’aromes florals (violeta, rosa), fruiters (nabius, cassis, gerds, móres) i vegetals (pebrot verd, cafè sense torrar).

moscatell

Moscatell d’Alexandria

És una varietat blanca de maduració mitjana i d’útils molt variats. Considerada procedent del Mediterrani, per a la seva òptima criança necessita sol, terra humida i influència de la mar. Es caracteritza pels seus aromes exuberants de fruites tropicals (litxi, préssec, raïm, albercoc, …) i la seva lleugeresa en pas per boca. Els grans d’aquesta espècie són grans, llisos, rodons i la pell té un color rogenc.

xarel·lo-200x200

Xarel·lo

És una varietat de raïm blanc de penjoll dolç, menut i compacte, amb gra esfèric de pell gruixuda i grandària mitjana. És una varietat tradicional pròpia de la comarca del Penedès i és pot considerar la varietat de raïm insígnia. El vi elaborat amb aquest tipus de raïm sol ser aromàtic (fruita blanca, pinyol, flor blanca) dona fruit a vins equilibrats, estructurats, carnosos i amb molta personalitat.

parellada

Parellada

Es conrea a les zones altes del Penedès. Es tracta d’un raïm productiu i de bona qualitat, però també molt fina i difícil de tenir cura, sensible a les malalties i la sequera. Té raïms de mida mitjana a gran, compactes. Els gotims són de mida mitjana i color groc-verdós. Els vins produïts amb raïm Parellada són de poca graduació, pàl·lids, amb aromes delicats i poc cos

macabeu

Macabeu

És una varietat de raïm blanc molt conreada al Penedès i és una varietat important tant per al cava, com per als vins blancs de la D.O Penedès. Produeix un raïm de mida gran i compacte, el seu els grans tenen grandària gran, la pell fina i el color daurat. Aporta equilibri, finesa i fruita als vins i caves.

chardonnay

Chardonnay

El gra de raïm és petit, rodó i adquireix un tó mel durant la maduració. El resultat de la seva vinificació produeix vins suaus cremosos i aromàtics (fruita pinyol, tropical). És la varietat més primerenca del Penedes.

malvasia-de-sitges

Malvasia de Sitges

Varietat mediterrània, pròpia del Penedès Marítim, que es cultiva a la plana de Sitges. Raïms blancs dolços i suaus. Dona vins frescos, aromàtics i també aptes per fer vins dolços i envellits.