Finques Miquel Pons

Productos naturales de viña ecológica, garantizando el respeto por la naturaleza y la cultura de nuestro entorno

Les nostres finques

Actualment la família Pons gestiona 60 hectàrees de vinya compreses entre el Terme de Subirats més al Nord fins a la finca del Rovellar situada a la població de Sant Marçal a la comarca de l’Alt Penedès., el que permeten a les caves cultivar amb delicadesa i esforç les seves vinyes, i expressar característiques geogràfiques del Penedès diferents les seves varietats de raïm.

Les finques de la família Pons estan situades en els termes municipals de les següents poblacions, a l’Alt Penedès: La Granada del Penedès, Vilafranca del Penedès, Santa Fe del Penedès, Lavern (Subirats), Avinyonet del Penedès. Al Baix Penedès: Sant Marçal.

Els terrenys de les nostres finques són generalment calcari-argilós, amb presència abundant de calç i amb oscil·lacions en la profunditat del terreny, amb una capacitat de retenció hídrica notable a causa de l’argila.

Climàticament l’Alt Penedès és marcat pel contrast entre el dia i la nit, amb dies calorosos i nits fresques mentre que la finca més próxima al Baix Penedès està més influenciada marítima-ment amb fortes insolacions i temperatures més temperades amb estius calorosos i humits. La combinació d’aquestes condicions de clima i les variacions en la composició i la riquesa del sòl condicionen el cicle de maduració de la vinya.

L’any 2013 de la mà d’en Joan Pons i Font cap de vinya del celler hem començat el camí cap a la reconversió cap a vinya ecològica el que ens permet garantir al nostre consumidor que fem una agricultura sostenible utilitzant baixes dosis de sofre i coure, el que ens permet reiterar el nostre compris amb el consumidor final elaborant productes més naturals com garantit el respecte per la naturalesa i la cultura del nostre entorn.

Els Pujols

Són dues vinyes de la família situades en una zona privilegiada per a elaborar Xarel·los d’alta expressió, ja que el turó que queda al oest del poble de La Granada, on elaborem en nostre vi d’alta expressió Montargull Xarel·lo barrica i part del cava Montargull Xarel·lo barrica. Es cultiven 1,5 hectárees de Xarel·lo  i 0,5 de Parellada. El terrer destaca per la combinació de argila, calç i pedra amb una influencia marítima de la marinada i un bon contrast tèrmic degut a la seva altitud de 311 metres.

Lavern

La finca de Lavern està situada a cavall entre el poble de Sant Sebastià dels Gorgs i Lavern, en una de les zones amb més contrast tèrmic de tot el Penedès. Es tracta d’una finca que destaca per la presencia abundant d’argila i per un alt percentatge de matèria orgànica. Aquesta localització té plantades tres hectàrees Macabeu, set hectàrees de Xarel·lo i tres de Chardonnay.

Les Costes

Són unes vinyes de la família situades als vessants del poble de La Granada. Situada dalt d’un turó, destaca per la pedregositat, calç i per un contingut baix de matèria orgànica. En aquest privilegiada localització es cultiven dues hectàrees de Cabernet Sauvignon.

Mas Messeguer 

La finca de la família situada a Santa Fe del Penedès, es troba a una altitud de 250 metres d’alçada i consta de 10 hectàrees. El tipus de terrer els argilo-calcari amb una presencia de matèria orgànica mitja. Les varietats plantades són Macabeu, Xarel·lo, Xarel·lo vermell, Merlot i Malvasia de Sitges.

JOAN PONS

» Els grans vins es fan a la vinya. «