Elaboració caves

Productos naturales de viña ecológica, garantizando el respeto por la naturaleza y la cultura de nuestro entorno

Elaboració de caves

La nostra filosofia d’elaboració és clara: el respecte pel raïm per tal d’obtenir productes natural. Elaborem sempre amb baixos continguts de sucre residual i només amb els mostos de primera premsada obtinguts dels raïms de les nostres finques, realitzem premsats lents i fraccionats per obtenir els millors mostos.

Treballem amb llevats extrets de varietats de la zona per tal de ressaltar el registre varietal de cada varietat i finament elaborem els nostres caves seguint processos de filtratge, estabilització poc agressius per tal de mantenir l’essència del raïm.

El cava que elaborem a Miquel Pons és fruit d’un acurat control de qualitat en tot el procés, amb un criteri de respecte als processos naturals. Les diferents fases, com la fermentació, la presa d’escuma o la criança són molt importants per obtenir característiques organolèptiques que defineix cada producte.

DESGORJAT NATURAL

Desgorjem artesanalment evitant la congelació del coll per tal d’evitar el contrast tèrmic produït pel champagne i així preservar al màxim els aromes del cava.

CRIANÇA MÍNIMA DE 18 MESOS

Els nostres caves tenen una criança mínima de 18 mesos per tal de obtenir caves amb complexitat aromàtica, estructura i amb una bombolla fina i cremosa.

SENSE AFEGITS

Els nostres Brut Nature son productes molt naturals ja que no hi afegim gens de licor d’expedició o bouquet.

DESGORJAT DIARI

Fem degorjat diari per tal de oferir al nostre consumidor un producte fresc acabat de sortir de la nostra cava.

COLLITA PRÒPIA

Treballem amb raïms provinents de la nostra finca el que ens dona un tret de identitat diferent i el qual en permet fer un seguiment de maduració i de selecció del raïm per a obtenir la millor matèria primera possible.

D.O. PENEDÈS

Utilitzem varietats de raïm autòctones com el Xarel·lo, el Macabeu i el Parellada com a referència, ja que són els senyals de la identitat del nostre territori.

» Els nostres productes son el reflex de la constància, paciència i el saber fer indispensable per aconseguir extreure el millor de les nostres vinyes, conservar-ho al celler i expressar-ho en una ampolla. «